Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Familj utsatt för fräck stöld

En familj i Enhagen fick ovälkommen påhälsning under söndagen.

Annons

Familjen som bor ute i Enhagen utanför Västerås hade varit borta under gårdagskvällen. De kom hem sent på natten och när de gick för att sova upptäckte de att familjens dator saknades.

Dagen efter fortsatta familjen att söka efter sin dator, och började undersöka om någon kunde ha tagit sig in i huset och stulit den. Att en inbrottstjuv hälsat på dem stod klart när de upptäckte att någon tagit sig in i huset genom att bryta loss ett fönster i balkongdörren- och sedan satt tillbaka det.

-Det är ett vanligt tillvägagångssätt att göra så här. Tjuven petar loss fönstret och kliver in, tar det de vill ha och sätter sedan tillbaka fönstret så att det inte ska synas att det varit ett inbrott. En del som drabbas märker inte att de blivit utsatta utan tror att de slarvat bort sina saker istället, säger inspektör Ivan Åslund på polisen i Västmanland och fortsätter:

-Det här är något annat än ”smash and grab”-stölder där gärningsmannen krossar ett fönster och roffar åt sig vad de kan så fort som möjligt.

Vad kan man göra för att skydda sig mot liknande inbrott?

-Man kan förstärka fönstren med metallister eller skruva fast fönstren. Då blir det svårare för tjuven.

För familjen i Enhagen är det i nuläget oklart om gärningsmannen fick med sig ytterligare stöldgods från deras hem.

Mer läsning

Annons