Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Farlig is i Hökåsen

Vattnet under isen i Hökåsen-gropen har sjunkit undan och därför är det mycket farligt att beträda isen. Mälarenergi varnar allmänheten.

Annons

Gå inte på isen i Hökåsen-gropen. Den uppmaningen riktar Mälarenergi till allmänheten. Vattennivån under isen har sjunkit och det gör att isen riskerar att spricka.

Nu delar Mälarenergi ut lappar med information till skolor, förskolor, dagbarnvårdare och andra berörda i Tillberga och Hökåsen.

-Gå inte ut på isen, den håller inte, säger Richard Folkebrant, pressansvarig på Mälarenergi.

Uppmaningen gäller för resten av vintern.

Orsaken till att vattennivån sjunkit är vattenledningsarbeten. Under de närmaste veckorna väntas grundvattennivån att sjunka ytterligare. När ledningsarbetena är klara kommer vattennivån att successivt höjas igen. Vattenledningsarbetena har samband med det nya planerade bostadsområdet på Lillhamra.

Det var under tisdagen som man upptäckte att vattennivån under isen i grusgropen sjunkit och att det blivit farligt att gå på isen. Mälarenergi drog genast igång en större informationsinsats.

Skyltar ska sättas upp vid tillfarten och runt gropen, som används för pulkaåkning och promenader på vintern och bad på sommaren. Torsdag förmiddag ska större skyltar vara klara att monteras upp.

Mer läsning

Annons