Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastnade i vattenmassorna

(uppdaterad 17.31) Tre bilar fastnade i vattenmassorna som samlades under järnvägsviadukten på Hästhovsgatan. Ett spårfel har skapat stora problem i tågtrafiken.

Annons
Stora delar av banvallen har rasat.

Regnet utlöste ett ras på Haga-sidan av viadukten som drog ned en mängd träd och jord. Enligt SOS Alarm är det svårt att ta sig förbi de stora vattenmassorna med bil.

Tre bilar har fastnat i vattenmassorna, men ingen person ska ha skadats i samband med det. Polisen har nu spärrat av runt platsen.

Spåret är underminerat vid järnvägsviadukten och har orsakat stora problem i tågtrafiken. Trafiken mellan Västerås och Enköping och Västerås och Sala stod länge helt stilla.

Vid 17.20-tiden hade det ena spåret kunnat öppnas för trafik. Hastigheten kommer dock att vara reducerad till max 70 kilometer i timmen. Det andra spåret kommer att vara avstängt i ett par dagar.

- Man måste skära bort rälsen och bygga upp banvallen, säger Thomas Pihl, kommunikatör vid Trafikverket.

För att tåg ska kunna köra på spåren på ett säkert sätt måste banvallen ha sten och makadam med rätt dimensioner. Nu måste Trafikverket återställa det som regnet förstört. Tidigast på tisdag kan spåret öppnas för trafik igen.

Thomas Pihl säger att tågtrafiken kommer att påverkas kraftigt, åtminstone till en början.

- Det kommer att leda till vissa förseningar, ganska stora förseningar till en början. Efter hand kan man planera tågtrafiken och då ska enkelspårsdriften inte påverka lika mycket.

SJ körde medan tågtrafiken stod helt stilla ersättningsbussar på de avstängda sträckorna.

Efter ett par timmar har vattnet sjunkit betydligt. En bil, som stått på gatan sedan lördagen, står kvar.

Mer läsning

Annons