Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fåtal tåg sena under lördagen

(Uppdaterad 13.25) Lördagen har varit i stort sett förseningsfri för tågresenärerna i Västerås.

Annons

När detta skrivs vid 13-tiden har Västerås med omnejd inte haft några tågförseningar att rapportera som överskridit 10 minuter.

Eftersom trängseln på spåren, särskilt i Stockholmsområdet, är mindre under lördagar - som inte är en lika stor resdag som exempelvis fredagar och söndagar - så kan tågen till och från Västerås till och med komma fram före tidtabellsenlig tid.

I stället är det Uppsalapendeln Stockholm-Uppsala som under dagen dragits med förseningar och inställda tåg.

Vissa nattåg - som inte passerar Västerås - från Jämtland och övre Norrland har råkat ut för förseningar, men dessa är i sammanhanget lindriga.

Fordonsbrist på grund av snö, viltolyckor och skador från tidigare kyla gör dock att vissa tåg kan vara kortare än normalt eller annars ha färre sittplatser än normalt.

För den som ska vidare med tåg genom Sverige kan fordonsbrist och dåligt väder i olika delar av landet ställa till det; vissa fjärrtåg Stockholm-Göteborg via Katrineholm och Stockholm-Nässjö-Malmö är inställda enligt en tidigare plan för att frigöra tågkapacitet för att klara vintern.

Inga större nederbördsmängder väntas heller kring Mälardalen de närmaste dagarna, vilket annars kan ställa till tidtabellerna.

Mer läsning

Annons