Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem fjärdeklasser från länet till schackfinal i Globen

Kungsör tog hem segern i länsfinalen i Schackfyran. Men inte mindre än fem klasser från länet får resa till riksfinalen i Globen den 29 maj.

Annons
Tänkare. Närmast kameran till vänster sitter Dobroslawa Wikeling från Brattbergaskolan 4B i Arboga som i det här partiet mötte Hillevi Lövgren från Västerskolan 4D i Kungsör. Båda flickorna och deras klasser får resa till finalen i Globen i maj.

Schackfyran är en anrik tävling med 31 år på nacken. När dagens fjärdeklassare sätter sig vid schackbrädena hejas de på av föräldrar som själva deltagit i Schackfyran.

Söndagens länsfinal avgjordes i Bombardier Arena i Västerås. 24 klasser, sammanlagt 359 fjärdeklassare och ett antal yngre syskon deltog i tävlingen som följdes av många föräldrar.

Här är de fem klasser som fick högst resultat och som får åka till finalen i Globen i Stockholm: 1. Västerskolan 4c Kungsör 495 poäng. 2. Brattbergsskolan 4b Arboga, 476 poäng. 3. Västerskolan 4d Kungsör, 443 poäng. 4. Ekbergaskolan 4 blå Västerås, 436 poäng. 5. Ekbergaskolan 4 grön Västerås 430 poäng.

Arrangör av söndagens tävling var Västerås Schackklubb tillsammans med Västmanlands Schackförbund.

Mer läsning

Annons