Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Festkväll spårade ur

Tre ynglingar har dömts för en stöldturné i vintras, deras fjärde kumpan kom aldrig till rättegången.

Annons

Det var i november förra året som de fyra killarna stal en bil på Haga i Västerås. De körde till Kolbäck där de stal en bil till. När de kom till Hallstahammar misslyckades de med att stjäla två bilar till, de gick inte att tjuvkoppla.

De åkte till en spelbutik i Skultuna på hemvägen. Där krossade de en ruta och gick in och plockade ner cigarretter och godis i en väska. En av ynglingarna tog pengar ur kassan och la i sin plånbok.

När åkt och ätit på Mc Donalds kom polisen och grep dem.

Nu har tre ynglingar dömts för bilstölderna, inbrottet och försök till bilstöld. En av dem, 18 år gammal, döms dessutom för flera fall av narkotikabrott. De två andra pojkarna är 16 år gamla, och den av dem som körde bilen döms för olovlig körning.

Straffet för den myndige mannen blir skyddstillsyn, medan de yngre kumpanerna dömd till ungdomsvård. Sammanlagt ska de betala drygt 45000 kronor i skadestånd till bilägare, försäkringsbolag och butiksägaren.

Den fjärde ynglingen som var med, en 17-åring, dök aldrig upp på rättegången, men är häktad i sin frånvaro.

- Han hade mycket annat också, ett rån, inbrott och en stöld, som han är åtalad för. När han dyker upp fortsätter rättegången mot honom, säger Theo Rydén, assistentåklagare i Västerås.

Mer läsning

Annons