Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fick lämna arresten – greps två timmar senare

En drogpåverkad 46-åring åkte fast två gånger på samma dag. Först i Hallstahammar sedan i Västerås.

Annons

Vid 14-tiden togs en misstänkt drograttfyllerist in till polishuset i Hallstahammar för provtagning. Efter att den 46-årige mannen suttit i förhör började han uppträda stökigt och fördes till polishuset i Västerås. Där fick han sitta till 17:30-tiden då han nästan fick ”kastas” ut från polishuset.

Vid 19:30 såg en bilägare att en man satt i hans bil och försökte tjuvstarta den. Bilen stod parkerad på Centralstationens parkering och det visade sig att det var den 46-årige mannen som återigen begick brott.

–Vi tog ju hans bilnycklar första gången så han tycker säkert att det är vårt fel, säger LKC-befälet Ann-Charlotte Israelsson.

Polisen grep 46-åringen och han fick återvända till polisstationen, för andra gången samma dag. Vid gripandet hotade han även en polis och det betyder att han nu är misstänkt för fem brott. Narkotikabrott, drograttfylla, försök till bilstöld, stöld ur bil och hot mot tjänsteman. 

–Han sitter nu gripen och ska höras igen. Sedan får åklagare besluta om anhållning och eventuellt åtal, säger Ann-Charlotte Israelsson.

Mer läsning

Annons