Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ficktjuvar vill åt din plånbok

Under de senaste veckorna har flera kunder i butiken Myrorna blivit av med sina plånböcker. Men problemet finns också i övriga stan.

Annons
Varningsskylt. Den här lappen är en som varnar för ficktjuvar i butiken Myrorna.foto: Carina widell

På Myrorna finns det lappar på entrédörren och på provhytterna, där man varnar för ficktjuvar.

– Lapparna har satts upp i förebyggande syfte för att människor ska vara observanta, säger butikschef Margareta Kant Beskow.

Fem gånger under de senaste tre veckorna har kunder blivit av med sina plånböcker i affären. Det har varit både äldre och yngre personer som blivit utsatta..

– Vi har gjort en polisanmälan om stölderna. Vi har inte sett någon misstänkt. Vi har ungefär 1 200 besökare per dag och då är det svårt att se om någon stjäl från någon annan.

Polisinspektör Christina Hagström i Västerås upplever inte att det är onormalt många ficktjuvar just nu.

– Det förekommer ficktjuvar hela tiden, men vi får in fler anmälningar under sommarhalvåret då folk rör sig ute mera. Det är främst plånböcker och mobiltelefoner som är attraktiva, säger Christina Hagström.

Mobiler stjäls lätt när man äter ute och lägger telefonen på bordet. En blick åt annat håll så är tjuven snabbt framme och nappar åt sig mobiltelefonen.

– När det gäller plånboken ska man förvara den säkert och inte lägga den i till exempel en ytterficka på en jacka eller i bakfickan på byxorna, säger Christina Hagström.

– Det gäller att människor har uppsikt över sina värdesaker. Alla måste ta sitt ansvar för att hindra ficktjuvarna.

Mer läsning

Annons