Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finvädret kom fram till fincruisingen...

Den bästa uppslutningen på länge. Det var många överens om i går under Power Meets finbilscruising. Eva Willer med sin fyraåriga dotter Nelly. – Jag gillar folkfesten allra mest, säger Eva.

Annons
KYSS MED UTSIKT. Geraldine Blommé och Oliver Boström passar på att pussas när den långa kortegen åker förbi på Sjöhagsvägen. Många västeråsare passade på att titta på bilarna i fincrusingen och vädret kunde inte ha varit bättre.

Vädret visade sig minst sagt nådigt under gårdagen och det lockade tusentals västeråsare till Sjöhagsvägen, en av finbilscruisingens klassiska sträckor.

I gassande sol rullade processionen med läckra bilar fram och dånade av Rolling Stones (som spelade i Sverige för några dagar sedan), Lilla Lovis och dansbandsmusik.

Vid en av de många knallarna som kantade vägen stod fyraåriga Nelly med sin mamma Eva Willer. Nelly köpte en färgglad ballong.

– Jag tycker att rosa är den finaste färgen på bilar, mumlar hon blygt.

Mamma Eva har besökt varje Power Meet sedan hon flyttade till Västerås från Enköping för sex år sedan.

– Det verkar vara mer folk här än förra året.

– Jag vet inte varför, vädret brukar alltid vara bra och det är det verkligen i år också, säger Eva Willer.

Mest av allt gillar hon folkfesten.

– Jag har egentligen inget bilintresse men tycker ändå att det är väldigt roligt att se alla bilarna.

I samma stånd där Nelly köpte sin ballong går det även att köpa godisremmar. Innan Eva och Nelly traskar vidare köper Nelly en av de 500 godisremmar som hade sålts vid 17-tiden.

Mannen som är ansvarig för godisremmarna och ballongerna heter Filip Haggren och kommer från Skaraborg.

Det här är andra i rad som han säljer snask och ballonger prydda med Walt Disneymotiv under Power Meet i Västerås.

– Det här är mitt sommarjobb och bland de bästa man kan ha. Jag gillar verkligen bilar och har alltid haft det intresset så det är roligt att vara här. Jag har fått bra intryck av Västerås både förra året och detta, säger Filip. När VLT besöker Filip har han redan hunnit sälja 500 remmar i 47 olika smaker.

De går åt som smör i solsken, eller ja, som godis i solsken.

– Man skulle kunna tro att det mest kommer hit barn men det är nog lika många vuxna som köper godisremmar, säger Filip och tvingas till slut att avsluta det stressfyllda samtal vi för samtidigt som han serverar kunder.

På gräsplätten vid vägen är det knökfullt med människor, särskilt barnfamiljer.

Stefan Hedvall har med sig sitt tvillingpar Oliver och Rasmus.

– Jag har nog varit här de tio senaste åren.

– Det är tradition att åka hit och kika för mig och mina småkillar som jag delar bilintresset med, säger Stefan Hedvall.

Bilkortegen rullar vidare och festen fortsätter.

Far och SON-GREJ. Stefan Hedvall är på plats för tionde året i rad och med sig har han tvillingarna Oliver och Rasmus. Med på bilden är också Stefans kompis Johannes Samuelsson.

Mer läsning

Annons