Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fläsk efter ramadan?

Ska muslimer fira med fläsk? En annons från City Gross i tidningskollegan Västerås Tidning blev lite fel.

Annons

Att fläskkött är förbjudet inom islam vet de flesta, men inte den person som satte ihop annonsen för City Gross. Under rubriken ”fira ramadans slut” görs det reklam för rimmat fläsk, rökt fläsk och diverse fläskhaltiga korvar. (Ramadan är den muslimska fastemånaden.)

Hur tänkte ni på City Gross?

– Vi beklagar väldigt mycket att det blev fel, men annonsen är inte gjord i Västerås. Den är gjord centralt, säger Thomas Samuelsson, butikschef på City Gross i Västerås.

Han låter lite stressad när VLT ringer, men är alltså helt oskyldig till fadäsen. Däremot har han ändå tagit reda på hur det kunde hända.

– Det skulle egentligen ha varit erbjudande om kyckling, men man fick inte tag i rätt kvantitet.

Kycklingerbjudandena utgick. Det var då som någon person, som kanske sov under skolans religionstimmar, fick idén att fylla ut sidan med fläskprodukter.

Har någon ringt till er i Västerås och klagat?

– Nej, ingen faktiskt. Men vi upptäckte det själva när vi slog upp tidningen.

VLT ringde också upp City Gross informationschef Mikael Lagerwall i Hässleholm, som blev fullkomligt överraskad över uppgifterna. Han lovade att kontrollera saken och ringa tillbaka, något som han dock inte gjorde under fredagen.

Tilläggas ska att det inte bara är islam som har förbud mot att äta fläskkött. Även judendomen och flera kristna samfund, exempelvis sjundedagsadventisterna, har samma påbud.

Mer läsning

Annons