Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler sena tåg idag

(Uppdaterad 11.50) Vintern fortsätter ställa till problem för järnvägen. Under onsdagen får tågresenärerna fortsätta räkna med förseningar.

Annons

Statliga Banverket - som leder och fördelar tågtrafiken över hela Sverige oavsett vilket järnvägsföretag som kör tågen - har stora problem att hålla spår och växlar snö- och isfria.

Under onsdagsförmiddagen är det ett växelfel mellan Hallsberg och Kumla som ställer till det för Intercitytågen mellan Stockholm och Göteborg och omvänt via Västerås. Samt för de regionaltåg som kör Stockholm-Hallsberg via Örebro och Västerås.

När detta skrivs - vid 11.30 på onsdagen - har det på varit mycket svåra störningar i trafiken på sträckan Hallsberg-Kumla och det innebär att exempelvis Intercitytåget som skulle passerat Västerås 09.53 och anlänt Stockholm en timme senare är flera timmar försenat.

Beräknad ankomsttid till Västerås är kring 12.20. Alla tidigare prognoser har flyttats fram upprepade gånger.

Flera andra tåg från Stockholm är försenade beroende på följdförseningar dels beroende på växelfelet Kumla-Hallsberg, dels beroende på ett tidigare trafikstopp i Östergötland som gjort att tåg inte kommit i rätt tid till Stockholm C och vidare mot Västerås.

Flera tåg på sträckan Sala-Västerås-Eskilstuna- Norrköping är inställda och ersatta av buss.

Mer läsning

Annons