Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler tjejgrupper i skolan i höst

I höst kan Beatrice Unander-Scharin, 23 år, och Tove Moe, 22 år, dyka upp i en skola nära dig. 295 000 kronor från länsstyrelsen ger fler tjejgrupper på skoltid och fler informationsbesök.

Annons
Med nya möjligheter. Beatrice Unander-Scharin och Tove Moe sökte och fick pengar av länsstyrelsen för att ha fler tjejgrupper i högstadie- och gymnasieskolor. ”Det betyder att vi når ut till unga tjejer och kan hjälpa flera”, säger Beatrice Unander-Scharin om bidraget. Foto: Kenneth Hudd

Dessa två unga kvinnor har sökt pengarna, fått tjänsterna och driver projektet. Bidraget går till två halvtidstjänster under läsåret 2010/2011.

– Det var hälften hälften som jag vågade tro att vi skulle få bidraget, säger en glad Beatrice Unander-Scharin.

Pengarna som länsstyrelsen hade att fördela skulle gå till arbete mot hedersrelaterat våld, något som är en del av tjejjourens arbete.

Det har funnits gruppträffar på kvällstid på Kvinno-huset, men tiden gör att många utsatta tjejer inte kan delta. De får inte gå ut hur som helst på kvällarna.

I våras startade skoltidsgrupper, men pengarna räckte bara en termin.

– Bidraget betyder att vi kan bedriva en verksamhet som vi tycker är viktig och jobba ännu mer förebyggande, säger Beatrice Unander-Scharin.

Nu kan fyra skolor få tjejgrupper ledda av tjejjouren på skoltid, och fler skolor än tidigare få informationsbesök.

– Vi har mejlat alla skolor och sedan har de hört av sig till oss och anmält intresse. Nu har vi fem aspirerande skolor och en som är klar, säger Tove Moe.

När nu Beatrice och Tove kan ägna sig helt åt tjejjourens skolinriktade arbete, kan de andra på tjejjouren ta emot och stötta fler unga kvinnor i behov av hjälp.

Mer läsning

Annons