Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera brandhärdar - Polisen misstänker mordbrand

Tre bränder i en lägenhet på Bjurhovda vid lunch på måndag. ”Det var ett konstigt händelseförlopp”, säger insatsledaren.

Annons
Brand i lägenhet på Flisavägen. Det brann på flera olika platser i lägenheten.  Polisen spärrade av lägenheten genom att byta lås för att senare göra en teknisk undersökning.

Klockan 12 på måndagen ringde en snickare räddningstjänsten. Det brann i en lägenhet på andra våningen på Flisavägen. Snickaren arbetade med en köksrenovering i lägenheten och mötte en man på väg ut från lägenheten, och bakom mannen rök det.

När brandkårens styrka om sex man kom till platsen stod en kvinna med ett barn på balkongen. Två brandmän gick in i lägenheten och möttes av öppna lågor från sängen i ett sovrum, i en annan del av rummet pyrde det fortfarande i en tidigare brandhärd. I en klädkammare fanns en tredje brandhärd.

- Bränderna hade mer eller mindre slocknat när vi kom dit, men det hade brunnit på rätt rejält med öppna lågor. Klädkammaren var alldeles svart, säger Folke Åkerblom, brandkårens insatsledare på plats.

Kvinnan och barnet hjälptes ut ur lägenheten via trapphuset och klarade sig helt utan fysiska skador.

- Det var ett konstigt händelseförlopp. Flera brandhärdar är inte normalt, säger Folke Åkerblom.

Polisens bytte lås på lägenheten för att senare göra en teknisk undersökning. Likt alla bränder där människors liv står i fara rubriceras händelsen i nuläget som mordbrand.

Då polisen inte bestämt vem som kommer leda utredningen har de inte kunnat lämna någon kommentar under måndagen.

Mer läsning

Annons