Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera krogar vill ha öppet längre

Sju krogar, varav alla de stora dansställena, verkar intresserade att vara med i försöket nästa år om ha öppet en timme längre på natten, till klockan 3.

Annons

Individ- och familjenämnden hade bjudit in alla de 100 krogar som i dag har tillstånd att servera alkohol. Cirka 25 personer från sju krogar kom.

– Vi hade en jättebra dialog, säger Staffan Jansson (S), ordförande för nämnden.

Förra valrörelsen var längre öppethållande en het fråga. Staffan Jansson var en av de politiker som lovade driva frågan.

Men när fullmäktige tog beslutet i juni splittrade frågan hans parti och ledamöterna fick rösta efter eget huvud. Kristdemokraterna och Vänsterpartiet var de partier som var emot. Argumenten emot var en rädsla för mer fylla, stök och våld.

Också krogägarna var splittrade. Alla som kom var inte lika entusiastiska medger Staffan Jansson, men säger att de också tänker ha öppet längre av konkurrensskäl.

 Krogägarna var mycket tydliga med att de vill ha tydliga och lika regler för alla och att det ska krävas ordningsvakter. Det fanns också ett önskemål om att de anställda ska vara med i ett projekt, krogar mot narkotika.

–  Men det kräver att polisen kan få fram resurser för det, säger Staffan Jansson.

Ett möte med polisen ska ordnas. Krogarna vill diskutera en förstärkt polisnärvaro vid stängningsdags.

Nämnden fattar beslut om vad som kommer att krävas av krogarna den 25 oktober och i början av december om hur försöket ska följas upp.

– Vi vill ju inte att stan ska ha visat sig bli otryggare, säger Staffan Jansson.

Mette Holck

Mer läsning

Annons