Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera olyckor på E 18

(Uppdaterad 14.30) Flera trafikolyckor inträffade på glashala E 18 på torsdagsmorgonen och förmiddagen vilket orsakade stopp i trafiken.

Annons

- Det har varit jätterörigt, säger Maud Johansson, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västerås.

Vid åttatiden på morgonen körde en bil in i mitträcket i höjd med Västjädra i riktning mot Hallstahammar. Föraren, som var ensam i bilen, kunde oskadd ta sig ut ur fordonet på egen hand efter att ha rammat vajerräcket.

Ungefär 20 minuter senare körde två personbilar in i en lastbil som vikt sig och hamnat på sidan tvärs över E 18 strax efter Ikea på Erikslund i riktning mot Köping.

Vid tiotiden inträffade ännu en olycka då en personbil körde in i ett vägräcke vid Östjädra efter påfarten från Eskilstuna i riktning mot Västerås.

- Förutom den större olyckan med lastbilen har vi haft ungefär fem avåkningar på E 18 på sträckan mellan Erikslund och Hallstahammar, säger Maud Johansson vid polisen.

Tidvis har det varit helt stopp i trafiken på delar av E 18 och polisen fick leda om trafikanterna vid Ikea mot Ica Hacksta.

Först vid lunchtid på torsdagen flöt trafiken normalt igen.

Enligt polisen ska ingen människa ha skadats allvarligt i någon av olyckorna. Det har varit mycket halt på motorvägen under torsdagen och saltbil har kallats ut.

Köer på E 18 på torsdagsmorgonen.

Mer läsning

Annons