Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera slagsmål i Västerås

Polisen hade fullt upp under tisdagskvällen när flera slagsmål bröt ut i centrala Västerås.

Annons
En av de misstänkta kunde gripas vid Klippans parkering i Västerås.

Vid halv sju på tisdagskvällen fick polisen i Västerås in samtal om att ett stort bråk brutit ut på restaurang Pitchers i centrala Västerås.

Enligt uppgifter ska det ha varit fyra män som hamnade i någon form av meningsskiljaktigheter med två av restaurangens anställda.

Det som följde dispyten urartade i ett större bråk när de fyra männen gav sig på personalen med slag och sparkar.

- När vi kom till platsen försvann gärningsmännen springandes åt olika håll, säger Martina Saghamre på polisens länskommunikationscentral.

En polisjakt följde, och efter 20 minuter kunde alla fyra gärningsmännen gripas misstänkta för misshandel. De fyra misstänkta, som är i 20-årsåldern, fördes till polisstationen i Västerås för förhör.

Enligt polisen behövde ingen person uppsöka sjukhus för vård efter misshandeln.

VLT har pratat med en av Pitchers anställda som blev vittne till det hela.

Enligt honom ville två av männen inte visa legitimation. Två kompisar ingrep till deras försvar och det blev som han säger gruff. En av de anställda fick ta emot en spark i magen, den andre i huvudet.

- De har fått gå hem, men mår bra, säger han. Vi jobbar i en utsatt bransch och det är sådant som händer.

Bara en liten stund senare uppstod ett nytt bråk i stadens centrala delar. Den här gången var den en 27-årig man som gav sig på en annan man.

Vad som ligger bakom slagsmålet mellan de två är i nuläget oklart, men 27-åringen är nu gripen misstänkt för misshandel.

Mer läsning

Annons