Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Folkligt, klassiskt med egen touch”

Exteriören har rest sig ur stadsparkens mylla och nu avslöjar delägaren Henrik Handing planerna för Brasserie Stadsparkens interiör och meny.

Annons
servering i två plan. Brasserie Stadsparken kommer att kunna ta emot cirka 80 gäster inomhus på två våningar.

Västerås. Invigningsdatumet är inte spikat men Henrik Handing, som även kommer att bli restaurangchef på brasseriet, hoppas att kunna öppna någon gång runt månadsskiftet april-maj.

– Det går enligt planerna och vi vill öppna innan sommaren. Inredningen kommer att bli parkinspirerad med växter och färger från parken, säger han.

De söker just nu efter en kökschef och flera kockar och därför finns ingen färdig meny.

– Kökschefen ska få säga sitt men jag vill ha det folkligt, klassiskt med egen touch på maten. Och till humana priser.

De tänker även bjuda på levande underhållning och det kommer att finnas plats för runt 80 matgäster inomhus på två plan och ha öppet från och med lunch varje dag.

– Längst ner blir det kök, personalutrymmen och annat. På bottenvåningen blir det bar och matservering och på övervåningen mat. Därifrån kommer man att kunna se omgivningen i 180 grader. Sen blir det en terrass utomhus också för runt 100 gäster.

Vad ska gästerna komma ihåg efter besöket?

– Förutom utsikten och läget även att de är mätta och belåtna, säger Henrik Handing.

Mer läsning

Annons