Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkpartist fortsätter som vilde

Karl-Erik Andersson, tidigare FP, fortsätter som politisk vilde i kommunen. Han vill driva miljöfrågor. ”Jag ska vara med i debatten”, säger han.

Annons
Politisk vilde. Karl-Erik Andersson är numera före detta folkpartist.Foto: Peter Krüger/VLT Arkiv

Som VLT tidigare berättat (16/8 2012) har Karl-Erik Andersson, ersättare i kommunfullmäktige, lämnat Folkpartiet. Han tycker att partiet är för toppstyrt och att miljöfrågorna inte får tillräckligt stort utrymme.

– Jag jobbade i motvind, säger han.

Karl-Erik Andersson kommer att lämna sitt uppdrag som ledamot i miljö- och konsumentnämnden. Med största sannolikhet lämnar han också flygplatsstyrelsen. Tills vidare sitter han kvar som politisk vilde i kommunfullmäktige. Som ersättare är det inte säkert att han får delta i omröstningar. Däremot kan han vara aktiv i debatten.

– Jag har yttrandefrihet, säger han.

Det är framför allt miljöfrågorna som Karl-Erik Andersson vill debattera. ¿I stället för den planerade avfallsförbränningen i Västerås vill han satsa på lokal energi och solvärme. Just nu finns det inget annat parti han vill söka medlemskap hos.

– Det finns partier som har en bra politik i vissa frågor men har något annat som jag inte gillar, säger han.

Alla partier säger sig i dag värna om miljön. Däremot finns det skillnader i hur en omställning av samhället ska finansieras. Karl-Erik Andersson menar att mycket kan göras genom att omfördela pengar som redan finns i kommunen.

– Hållbar utveckling är en balans mellan miljö och ekonomi och det är inte alltid det ena motsätter det andra. Men ibland så får det kosta mer, säger han.

Mer läsning

Annons