Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fönster krossades vid inbrottsförsök på restaurang – påverkade män anträffades i närheten

Fönster krossades på en restaurang på Malmaberg vid ett inbrottsförsök tidigt på tisdagsmorgonen.
Två män anträffades i närheten och den ene blev misstänkt för narkotikabrott medan den andre omhändertogs för fylleri, men polisen har inte kunnat knyta dem till inbrottsförsöket.

Annons

Klockan 03.39 larmades polisen av en privatperson om att någonting misstänkt pågick vid restaurangen. Man hade bland annat hört smällar och bankande. Man ska även ha sett en person där, enligt Ivan Åslund, befäl vid polisens ledningscentral.

Läs också: Våldsamt slagsmål på macken efter omkörning – barnen väntade i bilen

Polispatrull som ryckte ut till platsen kunde konstatera att fönster slagits sönder, och träffade på två män i närheten som påstod att de inte sett eller hört någonting. Den ena blev misstänkt för ringa narkotikabrott och medtogs till polisstationen för provtagning medan den andre, som var kraftigt berusad, omhändertogs för fylleri. Båda männen är i 50-årsåldern.

Misstänker ni att de har med inbrottsförsöket att göra?

– Det är svårt att knyta dem till det. Inringaren som har sett det vill inte ställa upp och då har vi ingenting att gå på. När inte allmänheten ställer upp som vittnen, då går det inte att lagföra folk om man inte hittar teknisk bevisning, säger Ivan Åslund.

Läs också: Körkortslös tog bilen för att hinna till affären – åkte fast på vägen

Vid undersökning på platsen verkar gärningspersonen eller -personerna inte ha tagit sig in i lokalerna och stulit någonting, därför rubriceras brottet som försök till stöld genom inbrott.

Mer läsning

Annons