Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldraledig ersattes - förlorade sin tjänst

Det var den 6 december som kvinnan fick veta att hon inte får återgå till sin tjänst som lärare. Nu DO-anmäler hon arbetsplatsen.

Annons

Kvinnan, som arbetat som lärare innan föräldraledigheten,  DO-anmäler nu Centrum för tvåspråkighet. Sedan oktober 2010 har hon varit hemma föräldraledig, enligt överenskommelse med rektorn. I anmälan skriver kvinnan att hon meddelats av administrationen att hon inte får återgå till sin tjänst i januari som hon skulle. Detta eftersom att de redan har anställt en annan lärare under vårterminen 2011.

Hon skriver vidare i anmälan att hon tror att skälet för uppsägningen är hennes föräldraledighet. Hon motiverar det med att hon blev uppsagd under föräldraledigheten och att ingen från Centrum för tvåspråkighet informerade henne om uppsägningen. Det var först när kvinnan ringde för att boka in ett möte med rektorn för att planera in återkomsten till arbetet i januari 2012 som hon fick veta att hon sagts upp. Kvinnan har varit i kontakt med Lärarförbundet i Västerås och väntar på att de ska återkomma.

Mer läsning

Annons