Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förskolans lekstuga förstördes i brand

En lekstuga intill en förskola i Tillberga totalförstördes i en, troligtvis anlagd, brand på måndagskvällen. Personalen tycker att det är väldigt tråkigt för barnens skull.

Annons
Tomt efter lekstuga. Barnskötare Sofie Söderlund är både sur och arg över att barnens lekstuga har totalförstörts i en brand.foto: Margareta andersson

Larmet om branden kom strax för klockan 21 på kvällen och räddningstjänsten ryckte ut för att släcka den. Men lekstugan kunde inte räddas utan totalförstördes.

Någon hade släpat in två lastbilsdäck i stugan innan den tändes på.

Den låg bara cirka tio meter från den byggnad, där Tillberga förskola avdelning Solsmultron har sin verksamhet. Men enligt polisen fanns det ingen risk att branden skulle sprida sig dit.

Polisen hade hund på plats men kunde inte få upp något spår efter någon person. Branden rubriceras som skadegörelse, men det finns ingen misstänkt.

När VLT besökte förskolan på tisdagsförmiddagen hade vaktmästare redan transporterat bort resterna av stugan och lagt sand över sotet, som fanns kvar på marken. Detta för att barnen skulle kunna leka säkert utomhus.

– Barnen på avdelningen Solsmultron är bara två år gamla. Det är däför svårt att förklara att deras lekstuga är borta. Några barn som kan prata har sagt att stugan är sönder och eldad, säger förskollärare Emma Lind.

Barnskötare Sofie Söderlund tycker att det är tråkigt att stugan är borta, eftersom ¿barnen har lekt mycket i den.

– Jag känner mig både sur och arg över branden. Men den som tände på lekstugan kan inte vara någon lycklig människa för då göra man inte sådana här saker, säger hon.

Mer läsning

Annons