Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte köra över polisman

Den 20-årige västeråsaren satt i en stulen bil och skulle stoppas av polisen. Då försökte han köra på den polisman som skulle stoppa honom.

Annons

Nu har 20-åringen dömts till fängelse.

Det var den 24 februari i år som en polispatrull blev beordrad till Vallby för att det där skulle finnas en stulen bil. Väl på plats blev poliserna uppmärksammade på att den stulna bilen fanns i närheten, bakom dem. Vid korsningen Skerikesvägen-Vallbyleden klev en av poliserna ut för att stoppa bilen.

Men föraren, den 20-årige västeråsaren, stannade inte utan ökade farten så polismannen fick kasta sig undan och klarade sig med nöd och näppe från att bli påkörd.

Bilen stannade dock i närheten och föraren kunde gripas.

Enligt 20-åringen hade han ingen avsikt att köra på polismannen, men ville köra förbi och stanna en bit bort för att kunna fly springande.

Västmanlands tingsrätt finner att 20-åringen kanske inte hade för avsikt att köra på polismannen, men att hans körning inneburit att han tagit risken att köra på polismannen, som säkert blivit påkörd om han inte snabbt kastat sig åt sidan, och att 20-åringen varit likgiltig inför frågan om polismannens säkerhet.

Rätten menar också att 20-åringen förmodligen tänkt fortsätta eftersom han hade haft möjlighet att stanna innan polisbilen om han ville fly springande.

Han döms därför för försök till grov misshandel och för att ha använt en stulen bil till sex månaders fängelse.

Mer läsning

Annons