Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försökte köra över ungdomsgäng - åtalas

Ungdomsgänget skulle bara köpa korv. Det slutade med att en 34-årig man med berått mod försökte köra över dem.

Annons
Den misstänkte 34-åringen. I bakgrunden ungdomsgänget. En av dem träffades.

Dessvärre träffade han en av dem som flög några meter upp i luften innan han ramlade ner på marken. De andra lyckades kasta sig undan i sista sekund. Nu åtalas 34-åringen för grov misshandel och försök till grov misshandel.

Det var i juli förra sommaren som de fem ynglingarna, alla mellan 18 och 22 år, var på Statoil Hammarbyrampen för att köpa korv. Klockan var närmare två på natten. När de skulle gå ut från macken råkade en av dem stöta till 34-åringen som reagerade med ursinne.

Gänget försökte ignorera honom men de upplevde att den äldre ville mucka. Han skrek till dem: ”Vad vill ni?”, ”Kom då!” och ”Jag står här!”

När ynglingarna inte svarade gick 34-åringen till sin bil och öppnade bakluckan och tog fram ett metallföremål, eventuellt domkraften. 34-åringen ska sedan ha vevat med den i luften. Han skrek också att han skulle ta fram sin pistol och skjuta dem.

Gänget upplevde det hela som mycket hotfullt och började dra sig därifrån samtidigt som de larmade polisen. Då hoppade 34-åringen in i bilen och körde efter dem.

I förhör har en av dem, en 22-åring, berättat hur han hörde bilen gasa upp bakom honom och att en av kompisarna skrek ”Akta bilen!” Han hade inte en chans att kasta sig undan. Han uppfattade att farten var då cirka 40-50 kilometer i timmen.

22-åringen flög upp på bilens huv och ramlade sedan ner på trottoaren. Trots extrem smärta i både ben och rygg lyckades han och de andra ta sig till en närliggande parkering med betongsuggor där de gömde sig. När ambulansen kom hade han så ont att han säckade ihop.

34-åringen kunde identifieras ganska så snabbt – dels hade han fastnat på bild på bensinstationens övervakningskamera, dels hade ungdomarna skrivit upp bilens registreringsnummer. Men när polisen höll förhör med honom i september kunde han varken erkänna eller förneka brott. Han kom inte ihåg vad han gjorde den aktuella kvällen. Däremot medgav han att han har hett temperament, fast bara när han dricker.

Mer läsning

Annons