Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fotbollsspelare dömd för slag

Under en division 4-match mellan två lag i Västerbotten rann sinnet på den 23-årige västeråsaren.

Annons

Nu har Hovrätten för övre Norrland fastställt Umeå tingsrätts dom mot 23-åringen. Sommaren 2012 möttes två fotbollslag i division 4 i Västerbotten. En ur motståndarlaget skulle försöka dribbla bort 23-åringen men båda kolliderade och föll omkull.

Därefter skiljer sig versionerna åt. Enligt 23-åringen tog motspelaren ett tag om hans nacke och trampade honom på foten så han slog sig ordentligt. Enligt motspelaren föll de båda i en juste närkamp.

Men därefter slog 23-åringen motspelaren i ansiktet med knuten näve. Enligt 23-åringen var det fråga om nödvärn då han ansåg sig angripen av motspelaren och ville freda sig från fortsatt angrepp. Umeå tingsrätt fann att det visserligen kan ha varit så att 23-åringen utsatts för ett regelbrott. Men det gav inte honom rätt att slå den andre med knytnäven.

Tingsrätten dömde honom därför för misshandel till villkorlig dom, dagsböter på sammanlagt 5000 kronor samt skadestånd till motspelaren på 5600 kronor.

Hovrätten fastställer tingsrättens straff och finner att motspelaren visserligen kan ha begått brottet ”vållande till kroppsskada”, men att det inte gav 23-åringen rätt att slå i ett läge då motspelaren höll på att resa sig.

Mer läsning

Annons