Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från nedläggningshot till Svealands främsta entrepenörer

Claes Mellgren och Per Olof Andersson från AQ Group AB utnämndes under torsdagskvällen till Svealands främsta entreprenörer i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Annons
Claes Mellgren och Per Olof Andersson fick ta emot pris som Svealands främsta entrepenörer.

Duon nöjde sig inte med det utan kammade också hem SEB:s pris för ”Bästa internationella tillväxt”.

På torsdagskvällen ägde sista regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year ägde rum på Örebro slott.

Inför hundratals näringslivsprofiler fick Claes Mellgren och Per Olof Andersson ta utmärkelsen. För drygt 20 år sedan skulle den dåvarande arbetsplatsen på ABB läggas ned, men Claes och Per Olof ville annorlunda. De hade inget externt startkapital, eftersom både banker och Almi sade nej. Duon hade dock en affärsidé som de trodde på, och en stor kund. I dag är AQ Group en av Skandinaviens ledande leverantörer av komponenter och system till industrin.

Läs mer: "Nästa 22 åren ska vara liknande de här 22"

Juryns motivering löd:

I en extremt konkurrensutsatt internationell miljö så har de genom stor energi och ett systematiskt och tydligt ledarskap lyckats skapa ett stort internationellt företag som levererar stora fördelar till sina kunder. Genom att sätta kunden i fokus och jobba enkelt i en kostnadseffektiv entreprenörsanda så har de med hjälp av både mod och respekt blivit världsledande i sin bransch!

Den oberoende jury som korade vinnarna bestod av juryordförande Bo Sandberg (Bahrk Group AB), Sara Sjöborg-Wik (Myrina Invest AB), Elisabeth Ewerbring (Klara Förvaltning AB), Camilla Carlgren Berg (Paloma in Sweden AB), Fredrik Berghel (Inission AB), Christer Dahl (Aktiv Företagsförmedling i Skandinavien KB), Anne-Mari Alanen (Lyft & Kran i Karlskoga AB).

Vinnarna från Svealand kommer nu att möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna när Sverigefinalen i Stockholms stadshus går av stapeln den 25 januari. Den nationella huvudprisvinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Läs mer: Koncernchefen: "Det är en global konkurrens med åtföljande prispress som AQ lever i"

Mer läsning

Annons