Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från tullhus till piff-hus

Febril aktivitet, resta stegar, tomma varukartonger, hjälpande händer och en kamp mot klockan präglade Tullhuset i Östra hamnen i går. I dag öppnar en livsstilsaffär där.

Annons
Sista touchen. Under gårdagen lades sista handen vid den nya affärslokalen i Tullhuset intill färjekajen. Delägaren Anna Khysing Persson var glad och förväntansfull inför premiärdagen. Hennes trick för att få affären att se enhetlig ut har varit att planera utifrån färger, annars skulle det bli för rörigt.foto: kenneth hudd

Vad betyder det? I det här fallet kan det sammanfattas som att hudvård, kläder, tapeter, presenter, blommor, smink, skor och möbler finns i en och samma affär. Och sortimentet är för både damer och herrar.

– Man ska bli inspirerad och känna sig harmonisk här. Jag vill blanda in kläder bland inredningen för att få en helhet, säger Anna Khysing Persson, inredningskonsult och en av Tullhuset livings delägare.

Tullhuset har stått tomt sedan 2004. I går var det dock fullt av aktivitet.

–Halva släkten och en massa vänner har hjälpt till, berättar Gunnel Khysing, Anna Khysings mor, medan hon rättade till klädhögar på ett bord.

Kring Gunnel Khysing virvlade hantverkare som finjusterade detaljer en utomstående inte kunde urskilja, liksom Annas kollegor, vänner och barn som packade upp det sista ur kartonger.

Hilda Bruno står för par-fymeri och hudvårdsdelen i livsstilsaffären. Hon hade det lite körigt när VLT tittade förbi.

– Parfymerna har inte kommit ännu, sa hon lätt förtvivlad, eftersom butiken skulle smygöppna för specialinbjudna gäster redan i går kväll.

Halva Tullhuset väntar fortfarande på att omvandlas från 1930-talshus för byråkrati till ett hus i vår tid. Det ska bli fisk- och skaldjursrestaurang med konferens- och festvåningsmöjligheter.

Mer läsning

Annons