Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Från Västerås till Katrineholm

VLT:s tidigare huvudredaktör och tidningschef Elisabeth Bäck har fått nytt jobb.

Annons

Hon tar över som chefredaktör på Katrineholms-Kuriren då dess nuvarande chefredaktör Krister Wistbacka går i pension i maj 2011.

- Det ska bli väldigt spännande, säger Elisabeth Bäck då hon under torsdagen besökt sin kommande arbetsplats - och bostadsort - Katrineholm i Sörmland. Med dess centralt belägna tidningshus.

Katrineholms-Kuriren är en mindre tidning än VLT - men det ser Elisabeth Bäck som något positivt eftersom hon på en liten tidning kan arbeta både strategiskt och operativt - med stora och små frågor.

Men det blir inte pendling från Västerås:

- Vi har lovat John, min son, att han ska slippa flytta innan han tar studenten. Jag flyttar ner till Katrineholm och så bor John och min make Lennart kvar i Västerås tills John tar studenten. Jag tror att man ska bo i sitt spridningsområde när man är chef på en tidning.

Elisabeth Bäck var huvudredaktör på VLT från hösten 2002 fram till december 2009. Hon var tidigare bland annat chefredaktör för tidningen Bohusläningen och kvällstidningen GT.

Fotnot: För närvarande upprätthålls tidningschefstjänsten på VLT av tillförordnade tidningschefen Göran Lundberg. Sedan tidigare är det klart att Thelma Kimsjö, tidningschef på Länstidningen Södertälje, tar över som VLT:s tidningschef i början av 2011.

Mer läsning

Annons