Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friad från strypanklagelse

72-åringen ställdes inför rätta, anklagad för att ha försökt strypa en arbetsledare på nattpatrullen. Tingsrätten friar nu mannen.

Annons

Det var i maj förra året som 72-åringen var kallad till ett möte med nattpatrullens personal för att diskutera hustruns behov av hjälpmedel. Han var missnöjd med hur de skötte om henne och hade bland annat synpunkter på vilka lakan som användes i hennes säng.

Personalen ville att kvinnan skulle ligga på draglakan eftersom kvinnan var tung och de var rädda om sina ryggar, och menade att det var en arbetsmiljöfråga.

72-åringen och hans hustru tyckte det räckte med glidlakan och gömde därför undan draglakanet. Det resulterade att kvinnan inte fick hjälp med bäckenet under 12 nätter.

Mötet spårade ur och 72-åringen blev anklagad för att ha tagit ett strypgrepp på arbetsledaren. Han åtalades senare för misshandel.

Under rättegången vittnade en anställd om händelsen. Men domstolen anser inte att det är ställt utom varje rimligt tvivel att det skulle ha gått till på det sättet. Vittnet i fråga kan ha blivit påverkad av vad arbetsledaren berättat.

72-åringen har hela tiden hävdat att han endast la fingrarna mot kvinnans bröstkorg.

Det är dock en oenig tingsrätt som friar mannen. Rättens enda juridiskt skolade person ville fälla mannen.

Mer läsning

Annons