Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Friskola hoppas få fler elever

Västerås Citygymnasium har hittills lockat få elever. Rektorn ser inget allvarligt problem i det
– Vi kommer att klara det ekonomiskt, säger han.

Annons

Västerås Citygymnasium köpte i våras Västerås Fria Gymnasium. Den sammanslagna skolan förbereder sig nu inför höstterminen i lokalerna på Port-Anders gata. Skolinspektionen har ännu inte tagit ställning i frågan. Juridiskt sett är det därför fortfarande två skolor.

När VLT tidigare i juli publicerade en lista på alla antagna gymnasieelever visade det sig att Västerås Citygymnasium och Västerås Fria Gymnasium sammanlagt hade fått 29 elever. Rektorn Eliseo Soria Reátegui visar en lista där antalet antagna sedan dess har ökat till 71.

– Vi har 238 elever i alla årskurser och vi klarar bud-geten med 200 elever, säger han.

Han berättar att processen med andrahandsval pågår ända in i september. Dessutom händer det att elever byter skola under gymnasietiden.

– Jag räknar med att vi kommer att vara runt 70 nya elever, säger Eliseo Soria Reátegui.

Malin Hedin, lärare i svenska och filosofi, som följer med från Västerås Fria Gymnasium, tror att det varit så få sökande på grund av osäkerheten om utbildningarna skulle finnas kvar.

– Det var väldigt oklart hur det skulle bli, säger hon.

Västerås Fria har utbildning inom räddningstjänst och bistånd. Citygymnasiet har en språkprofil med bland annat utbildning i spanska. Eliseo Soria Reátegui ser det som en bra helhet.

– Det kommer att bli bättre och bättre, säger han.

Mer läsning

Annons