Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frontalkrock på E18

Uppdaterad 22.32: Två avled när en lastbil med hästtransport frontalkrockade med en personbil på E18 mellan Västerås och Enköping.

Annons
Långa köer på E18 efter en frontalkrock.

Klockan 18.20 gick larmet om en trafikolycka på E18 mellan Västerås och Enköping, före avfarten till Orresta. En lastbil och en personbil har frontalkrockat.

Fyra personer fördes med ambulans till sjukhuset i Västerås. Två av dem har bekräftats avlidna av sjukhuset, medan två har överlevt. En av de överlevande har svåra skador, men tillståndet är stabilt. Den andra överlevande har lindriga skador.

Enligt flera medier var det travstjärnskottet Frode Hamres hästtransport som var inblandad i krocken. I hästtransporten fanns sex personer och åtta hästar på väg till Elitloppshelgen på Solvalla.

– De var en timme från Stockholm när en bil kom över i fel vägbana och frontalkolliderar med vår hästtransport. Min personal är i chock, säger Frode Hamre till Expressen.se.

Hästarna och personerna i lastbilen klarade sig utan fysiska skador.

– Tankarna går till dem som satt i den andra bilen. Det är dem vi tänker på nu, säger Frode Hamre till Expressen.se.

Det var fram till 21-tiden på fredagskvällen totalt stopp i trafiken på E18 mellan Västerås och Enköping, i bägge riktningarna. Olyckan hände på en del av vägen där det just nu pågår vägarbete och det bara finns två körfält i motsatt riktning.

Mer läsning

Annons