Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Vallbydagen

På lördagen firades Vallbydagen. Barn, ungdomar och vuxna var alla med och firade med musik, loppis och ansiktsmålning.

Annons
Ermina Jarcevic är inte bara verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, under Vallbydagen gjorde hon även ballongfigurer till barnen. Och kön var lång. Alvaro Debski, 10 år, ville ha ett svärd.

Vallbyartist. Minuterna innan Daniela Akpinar ska upp på scenen är hon riktigt nervös. Det är andra gången hon uppträder på Vallby, stadsdelen som hon är uppväxt i. Den här gången ska hon spela sina två egenskrivna låtar Dreams och Your love.
Bland de stora grabbarna. Kian Hallström stod framför scenen och diggade.
Droppar från skyn. Visst regnade det en del under Vallbydagen, men vad gör det när det finns paraply att hämta hos mamma. Kian Hallström hade det roligt.
Draghjälp. Rapparen Köza hade inte bara hjälp av Matthews på scenen utan fick även hjälp av två killar ur publiken, Bilal Kassim och Omed Bayar. Efteråt fick även killarna blommor som tack från konferancieren Eva Favaro, till vardags marknadschef på Mimer.
Trotsar den blöta asfalten. Medans Daniela Akpinr spelar på scenen passar Nicolina Magnusson och Erica Säll på att vila lite.
I väntan på ansiktsmålningen. Negrin Hussein hade med sig sin kanin Sherinom i koppel på Vallbydagen. Här står hon i kö till ansiktsmålningen tillsammans med sina syskon och kusiner Nerin Hussein, Dilsos Alyussef, Delbur Alyussef och Revin Hussein.
Kollar runt. Parfaite Mokoko, Vivien Michaj, Wivine Mokoko och Marina Kaloo kikade alla runt på Vallbydagen och lyssnade på musik.
Loppissko. Det fanns möjlighet att hyra loppisbord på Vallbydagen och en av dem som stod där var PRO med Svea Larsson i spetsen. Bland annat sålde hon dessa skor, fast de var inte hennes gamla.
Vallbybo. Denisia Mokoko, 8 år, var på Vallbydagen med sin mamma och sina systrar. En av höjdpunkterna för henne var godiset man fick.
Kö för ballonger. Ermina Jarcevic är inte bara verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen, under Vallbydagen gjorde hon även ballongfigurer till barnen. Och kön var lång. Alvaro Debski, 10 år, ville ha ett svärd.
På plats för kompisen. Davelia Atinalsko, Amanda Akdogan, Paulina Gabriel, Kinara Barsoum, Jolanda Kaya och Jakob Kaya var på Vallbydagen för att lyssna på kompisen Daniela Akpinar som stod på scenen.
Kollegor emellan. Benjamin Kalinovic filmar kollegan Pietro Di Paolo som båda jobbar på fritidsgården på Vallby, medans Köza rappar på scenen. Köza är född och uppvuxen på Vallby och jobbar även han på fritidsgården. Och han rappar gärna om Vallby.

Mer läsning

Annons