Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyllekörning slutade i krock

Trots kamraters varningar satte sig den starkt berusade 22-åringen bakom ratten. Det gick illa.

Annons

Den 22-årige västeråsaren arbetade som yrkeschaufför, men var ledig under Power Meet 9 juli 2011. Han cruisade runt som passagerare hos olika nyktra kamrater och blev fullare och fullare ju längre dagen gick. Trots kamraternas protester satte han sig i mörkret i sin egen bil som stod parkerad i höjd med Hammarbyrampen och körde iväg. I hög fart och med vad som senare uppmättes till 2,06 promille alkohol i kroppen.

Färden slutade mycket illa. I hög fart på bron över Hammarbyrampen körde han på – och illa skadade – en 40-årig västeråsare som, också berusad, gick över vägen. Därefter fortsatte han i hög fart utan att stanna efter den våldsamma olyckan och körde över en trafikskylt och in i en parkerad bil. Under färden var flera andra människor ytterst nära att träffas.

Därefter lämnade han bilen men tillskyndande vittnen kastade sig över honom.

Den 40-årige påkörde mannen fick en stroke och har än i dag problem med balans, syn och minne.

Västmanlands tingsrätt fann att den 22-årige bilföraren, som under rättegången inte sade sig minnas något av olycksförloppet, gjort sig skyldig till grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada samt smitning från olycksplats.

Tingsrätten dömde honom till tio månaders fängelse och till att ersätta den skadade mannen med 30 000 kronor. Sitt arbete som yrkeschaufför har han mist.

Mer läsning

Annons