Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Grannarna trötta på brandresterna

Ett år har gått efter husbranden på Bessemergatan, men brandresterna finns fortfarande kvar. Nu har grannarna tröttnat.

Annons
Tröttnat. Daniel Blom och hans grannar på Bessemergatan klagar på att det inte är röjt efter husbranden för drygt ett år sedan.

Ett högt byggstaket går runt det nerbrunna huset som eldhärjades i maj förra året. Innanför staketet finns delar av husväggen kvar. På farstubron ligger brända barnskor och i det halvt nedbrunna förrådet på tomten syns brända resväskor. Av huset finns inte mycket kvar, mest bråte, brända rester, plåt och rör. Ur ett rör rinner vatten, det har det gjort i ett år.

För brandplatsen ser fortfarande ut som den gjorde dagen efter branden säger grannen Daniel Blom. Han och flera med honom är trötta på hur det ser ut och vill att brandresterna tas bort.

– Det har gått ett år och vi har inte fått någon information. När det regnar känner vi brandlukten och när det blåser far plåten omkring därinne, säger Daniel Blom.

Han ser huset som en fara. Barn har tagit sig in innanför staketet och letat runt bland resterna.

– Huset borde rivas helt och hållet. Det gör inget om plattan blir kvar, men resten. Tomten måste också tas omhand. Buskar och ogräs växer. Jag var här och klippte ner en buske som växte ut på gatan.

Han tycker att de som grannar har varit tålmodiga, men nu börjar de tröttna.

– Tänk om vi skulle sälja vårt hus, hur kul ser det här ut på visningen då?

Just nu pågår en rättsprocess om branden. En 35-årig man åtalades för mordbrand, men frikändes i vintras. En överklagan av domen är gjord till Svea hovrätt och så länge rättsprocessfrågan pågår är ansvarsfrågan för brandresterna inte löst.

Mer läsning

Annons