Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 ”Ha tålamod” Värsta snövintern på 20 år ger problem

Vinterns snöande är det värsta på 20 år. Men snöröjningen har nu kommit så långt att man kan ta itu med vallar och hårdpackad snö i bostadsområdena.

Annons

– Det har kommit till en gräns att det är för mycket snö på bostadsgatorna, det är för trångt, säger gatuchef Magnus Holmberg Muhr.

Just nu pågår ett inventeringsarbete för att se vilka gator i bostadsområdena där det är värst ställt med höga snövallar och hårdpackad, ojämn snö. Efter det ska man göra upp ett schema, och det snöröjningsarbetet kommer att pågå de närmaste veckorna.

– Vi vill vädja till allmänheten att ha tålamod, insatser kommer, säger Magnus Holmberg Muhr.

Två dagar innan ska det skyltas så att ingen parkerar på de gator som ska plogas. Även cykelbanor kommer att rensas på snövallar, enligt Magnus Holmberg Muhr. Det här arbetet är viktigt för att vara förberedd på nya snöfall, men även utifall det skulle börja töa, eftersom många av gatubrunnarna i dag täcks av höga snövallar som skulle stoppa upp tövattnet.

Att man nu kan ta uti med bostadsgator och cykelvägar beror på att plogning av stadsgator, leder och korsningar redan är avklarad.

– Men börjar det snöa igen så är det prioritet ett, säger Magnus Holmberg Muhr.

Snöröjarna håller även på att leta efter ett tredje tippställe för snön, eftersom de två tippställena vid Vedbobacken och Tillbergaleden börjar bli fulla. En vanlig vinter brukar det räcka med ett tippställe, berättar Magnus Holmberg Muhr.

– Ett sådant snöande som det har varit nu har vi inte sett på 20 år, säger han.

Mer läsning

Annons