Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade hasch på behandlingshem

När den 24-årige Arbogabon vistades på behandlingshem mot missbruk hittade polisen både hasch och digitalvåg på hans rum. Nu har han dömts till fängelse.

Annons

Det var i juli 2011 som polisen kontrollerade 24-åringens rum på Jonasborgshemmet. Där hittades 870 gram cannabisharts, alltså hasch, med en ganska låg halt narkotiskt ämne. Vidare hittade polisen en digitalvåg – som visserligen kan användas i matlagning men som i missbrukssammanhang är obligatoriskt tillbehör för att kunna väga narkotika med tillräcklig noggrannhet.

Haschet låg i en byrå och vågen låg gömd vid en sockel.

24-åringen visade sig dessutom vara påverkad av just hasch, som han rökt trots att villkoren för vistelse på hemmet innefattar urinprov och drogfrihet.

Inför rätta i Västmanlands tingsrätt på hösten 2011 försvarade sig 24-åringen med att narkotikapartiet inte var hans utan att han hade förvarat det åt andra personer som han inte ville namnge, men att det var riktigt att han provrökt lite ur partiet, olyckligtvis precis innan polisen gjorde tillslaget.

Det försvaret ansåg tingsrätten vara en uppenbar efterhandskonstruktion. Tingsrätten fann vidare att det var uppenbart – inte minst med tanke på vågen – att det stora partiet skulle handlas med, och dömde 24-åringen till ett halvår i fängelse plus villkorligt tidigare medgiven frihet på fem och en halv månad som återtas. Summa elva och en halv månad i fängelse.

Svea hovrätt, dit 24-åringen överklagat straffet, såg i en dom på måndagen ingen anledning att frångå tingsrättens bedömning.

Mer läsning

Annons