Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsa hela veckan lång

På måndag går startskottet för hälsoveckan Ett friskare Sverige.Över hela landet ordnas en massa aktiviteter.

Annons

Närmare bestämt över 2 000 aktiviteter med fokus på goda matvanor och fysisk aktivitet.

I Västerås finns det flera aktiviteter att välja på under veckan. Bland annat blir det dagliga fysiska aktiviteter på Bäckbyskrapans mötesplats och Bäckbyskolan firar Måltidens dag och fokuserar på orientering.

I Västerås blir det även välgörenhetslopp på olika träningsanläggningar, där man kan betala 20 kronor för att springa på ett löpband. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden.

Arrangörer under veckan är kommuner, landstinget, organisationer och företag.

– Redan nu har vi 18 aktiviteter anmälda runt om i länet, men det brukar komma till fler ju närmare vi kommer hälsoveckan. Det är väldigt roligt att så många vill vara med och bidra till bättre hälsa hos människor, säger Anna Iderbring Johansson vid Västmanlands idrottsförbund, som är länskontakt för Ett friskare Sverige.

Veckan har ordnats två år tidigare och bakom den står Statens folkhälsoinstitut på uppdrag av regeringen. I år fokuserar man på målgrupperna barn, ungdomar, äldre och personer med intellektuell funktionsnedsättning.

– Veckan ska ge inspiration och kunskap för att fler ska äta bra och röra på sig. Vi vill fokusera på att människor rör sig i sin vardag och till exempel tar en promenad i stället för att åka buss eller ta trapporna i stället för hissen.

Aktiviteterna finns presenterade via webbplatsen Ett friskare Sverige.

Mer läsning

Annons