Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han blev Årets företagare i Västmanland: "Jag hade inte tänkt åka hit"

Vid en ceremoni på Slottet under onsdagen blev Josef Sirugo utsedd till Årets Företagare i Västmanland 2017, med sitt företag Sura Bemanning AB.

Annons

Från vänster: Årets företagare 2017 Josef Sirugo, landshövding Minoo Akhtarzand och Peter Paunovic, ledamot Företagarna  Mälardalen.

Han blev överaskad för han trodde inte han skulle få utmärkelsen.

– Jag blev jätteglad över att bli Årets Företagare i Surahammar 2017. Men att jag skulle bli det i Västmanland, det hade jag inte trott. Jag hade inte tänkt åka hit för jag tänkte att lilla jag och lilla Surahammar, och lilla Sura Bemanning. När det finns så fina stora företag som gör en massa jättebra saker i Västerås, säger Josef Sirugo.

Regionvinnaren, som utsågs av Företagarna Mälardalen, kommer att representera Västmanland under Årets Företagargala i Stockholms stadshus.

Juryn bestod av Landshövdingen Minoo Akhtarzand, Peter Paunovic, ledamot Företagarna Mälardalen samt Caroline Drabe, vd Västerås Science Park. Så här motiverade de priset:

"Företaget har genom hårt och metodiskt arbete etablerat sitt företag i kommunen. Företagaren har med engagemang, kreativitet och vilja, skapat ett företag som förser ortens industrier med kompetens i världsklass, från alla världens hörn. Han är ett lysande exempel på företagande och entreprenörskap och letar lösningar och möjligheter där andra bara ser problem. Med sitt brinnande engagemang har företagaren skapat ett välmående företag som ökar hoppet hos många som står långt från arbetsmarknaden och förser dessutom stora företag med kompetens."

Sura Bemanning har varit verksamt sedan 2013 och har 10–15 anställda.

Trots den fina utmärkelsen ser Josef Sirugo flera förbättringsområden för Surahammars kommun. Bland annat behövs ett starkare engagemang för näringslivsfrågor och en ökad möjlighet för utsatta ungdomar att komma i arbete, menar han.

Läs mer: "En belöning för all tid man lägger ner"

Mer läsning