Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han cyklar för Ukraina

Som en spontan liten manifestation mot förtryck runt om i världen cyklade Christoffer Remes Waronen i går mellan Stockholm och Västerås.

Annons
i ett sträck. Christoffer cyklade utan paus från Stockholm till Västerås på cirka sex timmar och belöningen blir en taco-middag hemma hos kusinen Johanna.Foto: Peter Jaslin

På en flagga på cykeln står det Cykeltur för Ukraina, men egentligen handlar det om att stå upp för mänskliga rättigheter och mot förtryck i världen överallt, alltid.

– Det är det mest aktuella fallet men egentligen vill jag att folk ska börja engagera sig mot alla typer av förtryck. Inte bara skriva något på Facebook utan verkligen försöka göra något, på gatunivå, säger Kristoffer som själv bor i Södertälje.

Att det blev just en cykeltur för att ta ställning handlade om stundens ingivelse.

– Min kusin i Västerås ville få tillbaka sin cykel och då tänkte jag att jag kan cykla den till henne och samtidigt göra detta. I övrigt har jag inte planerat något ytterligare men jag backar inte för att leda någon manifestation eller liknande.

Vad har du fått för reaktioner längs vägen?

– Några har vinkat och en skolklass i Enköping jag stötte på gillade idén.

Hur tar du dig tillbaka hem igen till Södertälje?

– Tåg eller buss. Nu är ju cykeln levererad, säger han och skrattar samtidigt som han överlämnar cykeln till kusinen Johanna Raga Waronen.

– Det var lite otippat att han gör så här med det är ett bra initiativ. Hoppas att det får uppmärksamhet och att andra engagerar sig, säger hon.

Mer läsning

Annons