Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han fick p-böter - trots tillstånd

Nenad Nikolic har parkeringstillstånd men fick ändå böter hemma på Puddelugnsgatan. Bilen var nämligen inte registrerad på adressen.

Annons
P-tillståndet hjälpte inte. När Nenad Nikolic lånade en bil av en kompis blev han bötfälld trots att han har parkeringstillstånd som boende hos Mimer.

– Det är så löjligt. Jag har tillstånd och ändå får jag böter, säger Nenad Nikolic när vi möter honom vid parkeringen för de boende på Puddelugnsgatan på Bäckby.

Nenad, som just nu inte har någon egen bil, hade lånat en av en kompis och ställt sig på parkeringen.

I fönsterrutan lade han parkeringstillståndet som hyresvärden Mimer tidigare skickat ut. Ändå fick han böter på 400 kronor.

Bilen var inte skriven på adressen var förklaringen han fick från Mimer och Svensk bevakningstjänst som sköter kontrollen av parkeringen.

– Så då kan man varken hyra en bil eller låna den och ställa den där för då får man böter. Och skulle jag köpa en bil så tar det en vecka tills bilen är registrerad på mig så då skulle jag också hinna få böter.

Det finns andra boendeparkeringar i kvarteret där man betalar och får en egen plats. Nenad har velat haft en sådan men alla är upptagna.

Därför är han hänvisad till parkeringen där ”först till kvarn” gäller.

– Just nu finns det ingen plats där heller. Men om det skulle finnas en plats skulle jag få böter, säger Nenad Nikolic.

Böteslappen. ”Boendekort i framrutan. Fordon ej skrivet på adressen” står det på böteslappen som Nenad Nikolic fick från Svensk bevakningstjänst.

Mer läsning

Annons