Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han slipper betala för bil han inte köpt

Västeråsaren Magnus Pettersson har kämpat i månader för att bevisa att en bedragare hade köpt en Volvo i hans namn. Men nu ser han ett ljus i tunneln, sedan bilen återfunnits och finansbolaget har gett honom rätt.

Annons

Helt fri är han inte. Han har redan hunnit få en betalningsanmärkning hos Kronofogdemyndigheten.

– Men nu har jag fått ett brev från Transportstyrelsen, där det står att bilen inte längre är registrerad på mig. Finansbolaget DnB Nor har ändrat registreringen, men utan att säga till mig, säger Magnus Pettersson.

Eländet startade tidigt i höstas. När Magnus Pettersson och hans sambo kom hem från en utlandsresa fann de ett brev, där det stod att finansbolaget DnB Nor godkänt en kredit på 109400 kronor för ett bilköp.

Bilen var redan uthämtad hos Jonsson Bil i Örebro, och nu skulle Magnus Pettersson betala av skulden. Men Magnus Petterson hade inte köpt någon begagnad bil. En bedragare hade stulit hans identitet och skapat en falsk legitimation.

Sedan dess har Magnus Pettersson fört en hård kamp mot både myndigheter och finansföretaget DnB Nor, som in i det sista krävde pengar, men som nu, slutligen, verkar ha ändrat sig. Samtidigt har han också krävts på betalning för skatt och försäkring.

En av de obetalda skulderna har orsakat en betalningsanmärkning. Magnus Petterson kämpar nu för att kronofogden ska avskriva skulden och ta bort anmärkningen.

Bilen, en Volvo S60R, hittades nyligen övergiven i Eskilstuna. Polisen jagar fortfarande bedragaren.

Mer läsning

Annons