Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill knyta ihop staden med höghus

Niclas Ericsson vill bygga samman stadens centrum med Hemdal. Hans fastighetsbolag Imperia Invest skissar på 300-400 nya bostäder på Ängsgärdet och Kungsängen.

Annons
Byggplaner. Niclas Ericsson vill bygga bostäder på Ängsgärdet/Kungsängen, bland annat mittemot Scandic hotell.Foto: Yngve Fredriksson

Det är svårt att tro att Ängsgärdet var en livaktig stadsdel en gång i tiden.

I ”Sumpen” som den kallades då bodde mest arbetar-familjer.

I dag finns det bara en bostad kvar. I övrigt är det butiker, restauranger, kontor och andra företag.

– Jag vill koppla i hop Östermalm med folkparksområdet. Det är otryggt här i dag, en tråkig miljö. Bostäder är ett bra komplement.

Han har redan låtit göra utredningar om buller, luft och risker.

– Allt pekar på att det finns goda förutsättningar för att bygga bostäder, även om VL:s bussdepå blir kvar (Västerås stad planerar för en flytt på längre sikt).

Imperia Invest äger två fastigheter i området, totalt 9 000 kvadratmeter stora. Det är de enda där man kan bygga bostäder, menar han.

Med tanke på områdets centrala läge kan han tänka sig höghus som är 15–18 våningar höga. Totalt kan det bli tal om 300-400 bostäder.

Planerna handlar om mindre lägenheter för alla åldrar med ett undantag:

– Jag tror inte att barnfamiljer vill bo här.

Niclas Ericsson vill i första hand bygga hyresrätter men även bostadsrätter. Och han samarbetar gärna med ett större byggföretag.

Nu hoppas han att inte kommunen drar ut på tiden när det gäller att ändra detaljplanen och ge bygglov. Själv siktar han på en byggstart om ett par år.

– Vi är ett litet bolag, vi kan inte sitta på mark och vänta på att något ska hända.

Mer läsning

Annons