Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är postens nya drive in

Den som vill lägga försändelser i postlådan bara genom att sträcka ut armen genom bilfönstret får i fortsättningen göra detta på postens nya drive in i Kopparlunden.

Annons
På post. Postens nya drive in-lådor finns numer i Kopparlunden. Sex postlådor har blivit fyra och sista tömningen sker klockan 19 i stället för som tidigare klockan 20.

När nedläggningen av brevterminalen på Ängsgärdet var nära förestående togs även de intillliggande sex postlådorna med drive in bort.

– Sedan januari, då den värsta jul – och nyårstrafiken var över, har det funnits information där om flytten till Kopparlunden, säger Per-Åke Oskarsson, utvecklingschef Posten Västmanland.

– Vi har även tidigare, både under vardagar och helger informerat om det på plats.

Sedan ett par veckor tillbaka finns en ny drive in med fyra brevlådor på Metallverksgatan 21 i Kopparlunden.

– Vi testar med fyra lådor och ser på flödet om det skulle behövas fler där. Eventuellt kommer vi att vända två av lådorna. Vi har lite småarbeten kvar att göra på platsen, men drive in fungerar som den ska, säger Per-Åke Oskarsson.

På Ängsgärdets drive in gjordes sista tömningen klockan 20. I Kopparlunden töms de däremot klockan 19.

– Eftersom vi inte är en terminalort länge, så kommer alla postlådor i stan att tömmas senast klockan 19. Hos postombuden töms lådorna klockan 18, säger Per-Åke Oskarsson.

Mer läsning

Annons