Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är sjuksköterskornas protest

Sjuksköterskor i Västerås lämnade på onsdagen in en namninsamling med över 400 underskrifter till ansvariga politiker för att visa att många står bakom kritiken om dålig arbetsmiljö på sjukhuset.

Annons
Sjuksköterskorna Meeli Tarish och Beatriz Olsson överlänar namlistor till landstingspolitikern Kenneth Östberg (S).

-Vi är kvar för att vi tycker om att vara sjuksköterskor och vi är stolta över att vara det. Men vi vill ha bra arbetsvillkor, säger sjuksköterskan Beatriz Olsson.

-Vi är underbemannade och slits ut. Stressen är hög och många är sjukskrivna. Vi vill att de ska lyssna på oss och diskutera de här frågorna, säger kollegan Meeli Tarish.

Tillsammans lämnade de över listor med 421 namnunderskrifter från sjuksköterskor på sjukhuset i Västerås till Kenneth Östberg (S), landstingsråd med ansvar för personalfrågor.

-Det är bra att vi får signaler från våra anställda om de upplever att deras arbetsmiljö inte fungerar tillfredsställande. Vi har en ny personalenkät som ger en annan bild men jag vill betona att vi tar det här på största allvar och vi måste tillsammans reda ut vad den tudelade bilden beror på, säger Kenneth Östberg.

Mer läsning

Annons