Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här föll kvinnan från balkongen

Den 60-åriga kvinnan gick ut på sin balkong och halkade. Inget skyddade henne från fallet mer än lite frusen plast. Nu vårdas hon på intensiven.

Annons
Hårt. Nedanför balkongerna är det visserligen snö, men också en asfalterad parkering och under snön en stenmur, säger Gun-Britt Lokonen och pekar.Foto: Per Groth

Olyckan skedde sent på söndagskvällen och Greta Bergstrand, som bor i lägenheten under den skadade kvinnan, hade precis gått och lagt sig.

– Då dundrade det så mycket så jag gick upp för att kolla vad det var. Jag tänkte att det kanske åskade, men såg ingenting. Dagen efter skulle jag gå upp och ringa på för att höra om hon visste något, men hon öppnade ju inte, berättar Greta.

Hon har bott i huset sedan det byggdes för snart 50 år sedan, har alltid trivts och aldrig tänkt på att något sådant här skulle kunna hända.

– Det är förskräckligt, säger hon.

Hålet som uppstod när den 60-åriga kvinnan åkte rakt igenom skyddet på balkongen är stort. Räcket ovanför sitter kvar orubbat.

Också på Gretas balkong blev det ett hål när kvinnan föll. Antagligen slog hon i den under fallet.

– Det känns som papper, kommenterar Gretas dotter Gun-Britt Lokonen när hon känner på plasten.

– Det är klart att jag kan känna en oro för mamma ifall hon skulle gå ut och trilla. Jag sa precis att man borde göra något åt det där hålet, men det är ingen som varit här och tittat på det alls i dag, fortsätter hon.

Den 60-åriga kvinnan låg på måndagen kvar på lasarettet och läget uppgavs vara stabilt. Enligt polisen var det inget konstruktionsfel på balkongen och det finns inga misstankar om brott.

Fastighetsförvaltaren Bovista har inte velat kommentera olyckan mer än genom sin Malmöbaserade VD Samuel Boström. Han säger:

– Jag ska ha ett möte med min fastighetschef i morgon (läs i dag) och då kommer jag att få titta på bilder på det aktuella balkongräcket. Innan dess vill jag inte uttala mig. Jag måste få mer information i det här ärendet.

Mer läsning

Annons