Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du dricka lite längre

Datum är passerat för att ansöka om 3-öppet. Tio ställen har kommit med ansökan. ”Det är bara positivt”, säger Camilla Levander, Harrys.

Annons
Vill ha öppet till 3. Bankiren är en av de tio restauranger som ansökt om längre öppettid.Foto: Arkiv

I går var sista dagen för att ansöka om utökat serveringstillstånd efter nyår. Det är tio stycken krogar och nattklubbar som, om tillståndet beviljas, får möjlighet att ha öppet till klockan tre redan på nyårsnatten.

– De kommer att få besked före årsskiftet, säger Susanne Lindvall, en av kommunens alkoholhandläggare.

Kommunfullmäktige beslutade i juni att de utökade öppettiderna ska införas på prov under nästa år. Beslutet föregicks av mycket debatt. Kristdemokraterna och ¿Vänsterpartiet var de partier som var emot. Argumenten emot var en rädsla för mer fylla, stök och våld. Under hösten har individ- och familjenämnden beslutat vilka kriterier som ska gälla. Varje verksamhet som ansöker kommer att ställas inför en individuell prövning om hur många ordningsvakter som krävs för att få ha ¿alkoholservering till klockan tre.

Harrys är ett av de ställen som har ansökt om 3-öppet. Camilla Levander, platschef, ser bara positivt på ökade öppettider.

– Det ger mer valmöjligheter när det blir längre tid att gå ut. Västerås är en stor stad så det är på tiden att vi hänger med, säger hon.

Camilla Levander är däremot inte säker på att detta kommer att leda till ökade intäkter. Det kan bli så att folk helt enkelt väljer att gå ut senare.

– Vi måste se till att även behålla de tidiga gästerna, säger hon.

Mer läsning

Annons