Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan postendras in

Medlemmarna i bostadsrättsföreningen Vetterslund får sin post indragen. Orsak: Tröga brevinkast. I stället ska posten lagras för avhämtning.

Annons

En lång rad bostadsrättsföreningar och fastighetsägare har fått samma ultimatum: Åtgärda dörrluckorna eller bli utan postutdelning.

Bakom kravet står båda de stora postbolagen – Posten och Bring Citymail.

Men det är bara bostadsrättsföreningen i Vetterslund som riskerar att helt bli utan post från och med den 29 november.

– Alla andra föreningar har vi kommit överens med, säger Jan-Erik Eriksson, som handlägger ärendet på Posten.

Postföretagen går efter bostadsrättsföreningen Vetterslunds tidigare handlingsplan, där föreningen ville vänta till 2014 innan brevinkasten åtgärdades. Det underkänner av Posten, Bring Citymail och dessutom av fackföreningen Secos skyddsombud.

– Men det stämmer inte! Vi har skrivit en ny handlingsplan, där det framgår att vi har ett medlemsmöte i början av april. Senast i maj 2011 är alla inkast utbytta. Dessförinnan ska vi ta in offerter på insatser och vilken betalningsmetod som ska användas. Men det godkänner de inte. Jag begriper inte det här, säger Cathrine Wirén, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Datumet för poststoppet, den 29 november, verkar dock stå fast.

Men ett fåtal av Vetterslundsföreningens 318 hushåll kommer ändå att få sin post efter det datumet. Det är den minoritet vars brevinkast redan är åtgärdade.

– Men de är inte många, säger Jan-Erik Larsson.

Mer läsning

Annons