Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haschet på Mdh värt 80 000 kronor

Närmare 80 000 kronor. Så mycket tros haschfyndet på Mälardalens högskola vara värt på gatan. Nu hoppas polisen hitta fingeravtryck på påsarna.

Annons

- De är skickade på teknisk undersökning för analys. Vi hoppas naturligtvis på en träff i spårregistret, säger Bengt Nordlöf, biträdande sektionschef på roteln för grova brott.

Polisen misstänker att det är en eller flera personer som haft till uppgift att agera lagerhållare.

–Det är naturligtvis svårt att sia om vilken del av kedjan det handlar om, men i det här fallet pratar vi ju om en ”gömma”.

Det var i fredags som en snickare gjorde fyndet när han skulle sätta tillbaka några takplattor efter ett kabelarbete.

–Påsen låg väl gömd, jag var tvungen att göra en krok av tumstocken för att få ut den. Jag skämtade med min kollega och sa: ”Höhö, nu har jag säkert hittat knark”, säger snickaren.

Och nog blev han förvånad när det visade sig att skämtet slog in.

–Det kändes både bra och obehagligt. Bra att jag lyckades förhindra att just det här knarket kom ut på gatan. Obehagligt för att någon just nu måste vara väldigt sur på mig. Därför vill jag inte ställa upp med mitt namn, säger snickaren.

Marie Eriksson, högskolerektor och förvaltningschef på Mdh, tycker att det är en dålig idé att försöka gömma narkotika på skolan.

–Dels för att vi har observant personal, dels för att våra vaktmästare kollar taken då och då. Och vi polisanmäler alltid, säger hon.

Narkotikafynd har gjorts tidigare på Högskolan, men aldrig i den här digniteten, enligt högskolerektorn.

Mer läsning

Annons