Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heinz föll genom balkongen

Heinz Ekruth på Engelbrektsgatan gick ut på balkongen. Då gav golvet vika. Han skrek till och hans fru fick tag i hans ben. Men benet gled loss, skon ramlade av och Heinz föll tungt ner på balkongen under.

Annons
Det var här hyresgästen Heinz Ekruth på Engelbrektsgatan föll igenom balkonggolvet, ner på sin grannes balkong den 3 maj 2012.

– Jag hade tur som inte skadade mig värre, men vi har klagat på sprickan i balkongen i ett års tid. Men nu lär de laga den i alla fall, berättar Heinz, 73 år.

Dramat inträffade på torsdagseftermiddagen. Heinz Ekruth är medlem i Odd Fellow och hade klätt sig i frack och lackskor för ett möte. Han var precis på väg ut , och nere på gatan väntade en bekant. Balkongen hade känts osäker under ett års tid, på grund av sprickan som bostadsbolaget inte hade lagat.

– Men jag skulle signalera en sak till min vän nere på gatan. Därför steg jag ut på balkongen. Då rasade golvet.

Han blev hängande en stund och hans fru rusade fram och fick tag i hans ben.

Människorna ute på gatan stannade, förskräcktes och förvånades när de såg en man i frack som hängde från ett hål i en balkong och en kvinna som höll i hans ben.

– Vi skrek ut portkoden, så att folk skulle kunna komma in och hjälpa oss.

Men det var för sent. Heinz gled ur hustruns grepp och rasade ner på balkongen. Det blev en tung duns.

Ambulans tillkallades, och ambulanspersonalen tillkallade i sin tur polisen. Men det visade sig lyckligtvis att Heinz inte hade några brutna ben.

– Folksamlingen hade blivit större och många ville hjälpa till.

– De var så vänliga och så gulliga. Jag vill tacka alla som ställde upp och hjälpte Heinz, Och själv fick jag en stor kram av en flicka. Det var precis vad som behövdes just då, säger Gun-Inger.

På fredagen, när VLT intervjuade paret på Engelbrektsgatan, hade Heinz en ordentlig lårkaka och kände sig ledbruten. Även Hustrun Gun-Inger hade lite ont eftersom hon hade hållit hela Heinz tyngd i sina händer, innan han dunsade ner på balkongen under.

– Det hade varit värre om jag hade fallit handlös. Då kanske jag hade brutit ryggen eller dött, säger Heinz Ekruth, som är 73 år, inte 84 som VLT felaktigt uppgivit tidigare.

Men ett fall från en balkong kan vara farligt även för en 73-åring.

På fredagen hade Heinz Ekruth, 73, en ordentlig lårkaka efter fallet.

Mer läsning

Annons