Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helgens tågtrafik störs av banarbete

Under helgen är delar av tågsträckan Västerås – Stockholm helt avstängd. Det med anledning av arbeten man ska göra vid järnvägen. Några tåg kommer inte behöva ställas in, men på grund av byten kommer restiden bli längre.

Annons

En del av Mälarbanan hålls under helgen helt avstängd. SJ lugnar med att inga tågavgångar ska vara inställda på sträckan Västerås – Stockholm.

Tågen från Västerås kommer gå som vanligt fram till Kungsängen. Därifrån får man sedan byta till de ersättningsbussar som SJ tillhandahåller. Bussarna går till Stockholms Cityterminal, gate B, enligt SJ:s presskontakt.

Det är även där man sedan tar bussen för att ta sig tillbaka till Kungsängen och vidare med tåg till Västerås. Den stora förändringen är att restiden beräknas bli 40 minuter längre med anledning av bytet. SJ tror ändå att det ska gå smidigt eftersom helgtrafiken är lugnare.

Trafikverket håller alltså sträckan mellan Barkarby och Kallhäll på Mälarbanan helt avstängd.

Det är på grund av ett intensivt banarbete. Man ska bland annat förstärka marken och ta ner träd nära järnvägen. – Vi passar på att göra så mycket som möjligt när vi väl stänger av banan, säger Meta Moberg, informationsansvarig för Mälarbanan.

Arbetet pågår från lördagen 25 januari klockan 02.00 till måndag 27 januari klockan 04.30. Det ska därför inte störa veckopendlarna.

Mer läsning

Annons