Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helikopter söker försvunna kvinnan

Polisen har under hela onsdagen sökt efter en 76-årig kvinna som försvann från sitt hem på Vallby  i natt.

Annons
Eftersök. Polishelikoptern med värmekamera kan snabbt avsöka stora områden, även oländlig terräng.

Polisen har satt in alla tillgängliga resurser för att leta efter kvinnan, som försvann från hemmet runt halv tretiden i natt. Kvinnans make upptäckte att hon lämnat huset och slog därför larm.

Sökandet har pågått intensivt sedan dess med alla resurser som kunnat avdelas. Fler kommer att sättas in.

Med början strax före nio sattes en polishelikopter in i sökandet för att kunna avspana större områden. Helikoptern hovrade över Vallby med omnejd under den korta ljusare tiden på dygnet.

Om en polishelikopter synts över Västerås med omgivningar under dagen är det alltså i syfte att återfinna den försvunna.

Även frivilliga har anslutit sig till de många poliser, några med hundar, som sökt på olika platser där den försvunna kvinnan kan ha begivit sig.

Kvinnan är cirka 165 centimeter lång och smal med en vikt på omkring 50 kilo. Hon lider av demens. Hon är sparsamt och tunt klädd; tofflor på fötterna och troligtvis enbart en vinröd tröja, som bärs som kjol.

Polisen är intresserade av alla iakttagelser som kan röra den försvunna kvinnan. Som brukligt vid försvinnanden larmas exempelvis alla taxiväxlar, väktarbolag, Västmanlands Lokaltrafik, lokala massmedier. 

Men polisen vädjar också om allmänhetens hjälp - med tanke på att kvinnan är så sparsamt klädd borde hon vara lätt att urskilja.

– Vi uppmanar allmänheten att höra av sig med iakttagelser. Kvinnan kan eventuellt ha gått in i utrymmen som sophus eller andra typer av låsta utrymmen, säger Roger Götheden, vakthavande befäl vid Polismyndigheten i Västmanlands län.

Upplysningar kan lämnas till polisen på telefonnummer 114 14 eller i det här fallet tipstelefonnumret 010-569 20 92 . Vid nödsituation som kräver omedelbart behov av hjälp, ring 112.

Mer läsning

Annons